Jeg møder rigtig mange selvstændige, som gerne selv vil have fingrene i udviklingen af deres egen hjemmeside.

De ønsker friheden til selv at rette og tilpasse hjemmesiden og kan lide den kreative proces omkring udviklingen af denne.

Let at komme i gang med ny hjemmeside i WordPress

Det er blevet så meget nemmere de seneste år med WordPress, som er et open source program til udvikling af hjemmeside og blog. Der er rigtig mange funktionaliteter, der kan tilføjes vha. plugins, så hjemmesiden kan gå fra at være en meget simpel hjemmeside til eksempelvis en webshop med blog eller et medlemsområde.

One-click – så er du i gang

På mange webhoteller findes en one-click funktion, hvor du hurtigt kan få installeret WordPress på dit eget domæne, altså hjemmesidens adresse.

WordPress er rammen. Den indeholder funktionerne til oprettelse af sider og indlæg (bloggen), brugadministration og indstillinger for læsning og skrivning. Det er også her du har mulighed for at installere yderligere funktionaliteter/plugins.

Temaet bestemmer dit layout

Selve udseendet af din hjemmeside bestemmes af det tema, du vælger at lægge ovenpå WordPress. Der er et hav at vælge i mellem og det kan være svært at gennemskue, hvor brugervenlige de er og hvor meget du selv kan få lov at rette og hvor du skal rette for at få det ønskede visuelle udtryk.

Indholdet

Det sidste lag du bygger oven på er indholdet i form af tekster og billeder. Det ligges i tabeller for sig i WordPress tilhørende database, og kan redigeres i WordPress editoren eller i en visuel builder, hvis der er en sådan installeret i enten temaet eller som plugin.

Er du gået i stå?

Hvad enten det er ift. WordPress, dit tema eller indhold, så er der hjælp at hente. Du skal blot mærke efter, hvad du er til.

Jeg har i mange år hjulpet selvstændige med at udvikle deres hjemmeside (DFY = Done For You) og har derfor stor erfaring med udvikling af hjemmesider og online markedsføringsplatforme.

Jeg har også lavet kurser, hvor selvstændige selv har udviklet deres hjemmeside og jeg har hjulpet dem med det teknisk svære eller undervist i, hvordan de selv gør (DWM = Done With Me).

En tredje mulighed er at lære det på egen hånd ved hjælp af gør det selv videoer og trin for trin guides. (DIY = Do It Yourself).

God fornøjelse med at få markedsført det du brænder for.

Susanne Andreasen

Trænger du til et boost til udvikling af din online markedsføringsplatform, hvordan du bruger den og kan være synlig med det, du brænder for, på en måde der lige er dig?

Modtag også gratis tjeklisten: Få succes med din hjemmeside. Så er du igang.

Hvis ja, så glæder jeg mig til at inspirere dig. Susanne Andreasen  

Tilmeld dig All-Webs nyhedsbrev her:

  Ja tak, det vil jeg gerne